24. října 2012

Animované filmy

Připravila jsem si seznam menších animovaných filmů, které by Vás možná mohli pobavit ve volném čase. Dva z nich jsou mé oblíbené tak Vám snad alespoň trochu pomůžu s tím, na co se podívat když se budete nudit. 

Co Vám doporučuji?

Na vlásku

režie: Byron Howard a Nathan Greno
hudba: Alan Menken
žánr: komedie, muzikál, rodinný
rok: 2010

- Dlouhou dobu mě všichni přemlouvali, abych se na tuto pohádku podívala. Z nějakého důvodu se mi totiž nechtělo, ale nakonec jsem se přece jen podívala a byla jsem hodně překvapená! Velice se mi tento animáček zalíbil a rozhodně jsem nelitovala toho, že jsem musela dvě hodiny čekat než se mi konečně stáhl do počítače. 
- Příběh je o dívce jménem Locika, která má dlouhatánské vlasy. Tedy příběh, který je o zlatovlásce jak ji neznáme. Film je plný dobrodružství, humoru, nebezpečných kousků a vlasů... hodně vlasů. Celkově si myslím, že je velice hezky zpracovaný a stojí za se na Na vlásku podívat, protože i když je to celkem klasický příběh, tak až tolik klasický není a Vy budeme možná i překvapeni jak moc. 


Ratatouille

režie: Brad Bird a Jan Pinkava
hudba: Michael Giacchino
žánr: komedie, rodinný, fantasy
rok: 2007

- Kdo by neznal malého potkana, který umí vařit? Já tuhle pohádku úplně zbožňuju a co je lepšího než když se hezký příběh, dobré jídlo a skvělá země jako Francie spojí dohromady? Řekla bych, že jen lepší kombinace věcí ale chci jen napsat, že tento animáček rozhodně stojí za to se kouknou- úplně stejně jako na Na vlásku.
- Film je o krysákovi Remym, který měl odjakživa sklony chovat se jako člověk. Miloval jídlo a uměl ho skvěle kombinovat. A tak ho jeho osud zanesl až do velice kvalitní restaurace, kde se seznámí s jedním chlapíkem a začne jeho dobrodružství plné jídla a možná i docela nebezpečných událostí. Řeknu Vám, rozhodně se podívejte pokud budete mít čas a nic na práci.

Co mi bylo doporučeno?

Já padouch

režie: Pierre Coffin a Chris Renaud
žánr: komedie, rodinný, sci-fi
rok: 2010

anotace: Ve šťastném předměstském sousedství, obklopeném bílým plaňkovým plotem a kvetoucími keři růží, stojí černý dům s mrtvým trávníkem. Aniž by to sousedé věděli, hluboko pod tímto domem je obrovský tajný úkryt. A zde nacházíme Grua (STEVE CARELL) obklopeného armádou svých uličnických a zlomyslných přisluhovačů, mimoňů, který plánuje tu největší loupež v historii celé zeměkoule.
- Někdy brzy bych se chtěla na tento animáček podívat, protože je prý docela dobrý. Tak uvidím.

Jaký animovaný film na nás čeká v kině?

Legendární parta

režie: Peter Ramsey
hudba: Alexandre Desplat
žánr: dobrodružný, rodinný, fantasy
rok: 2012

anotace: Když se jeden zloduch rozhodne vzít dětem na celém světě radost ze života, dá se dohromady parta superhrdinů, a ta se ho pokusí zastavit. Její členové jsou skutečně legendární. Provázejí každého z nás od dětství, ale nikoho asi ještě nenapadlo, že by ti, kdo rozdávají dětem radost, taky uměli rozdávat rány. 
- Jen jsem uviděla trailer a hned jsem měla chuť se o tomto animáčku dovědět něco víc, protože se mi velice líbila animace. Film je ve 3D takže to ještě zkrášluje efekty. Někdy v budoucnu bych se chtěla na něj podívat.

odkazy:


9 komentářů:

  1. to posledné nepoznám, ale tie nad tým sú skvelé 8)
    milujem tieto animáky 8P
    je tam taký pekný humor 8)
    ja by som ti doporučila ešte animák - Megamind, je skvelý 8D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ano... Tento animáček jsem sem chtěla dát ale úplně jsem zapomněla jak se jmenuje! Moc díky :D

      Vymazat
  2. Na vlásku je má nejoblíbenější pohádka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé Na vlásku a Ratatouille! Miluju ty pohádky a mohla bych na ně koukat pořád=)
      Ještě drobnost, ráda bych tě pozvala na svůj blog, kde se koná soutěž o knížku=)
      http://kane-book.blogspot.cz/2012/10/soutez.html

      Vymazat
    2. Velice ráda se podívám! :)

      Vymazat
  3. Moc fajn článek. Upřímně, poslední dobou jsem ze školy hrozně unavená a žádný film jsem od září neviděla. Když jsem si potřebovala odpočinou, šly jsme s mamkou do kina na Hotel Transylvánie :). Vůbec se nestydím za to, že mě takové filmy uklidňují a odreagovávají :) Už se moc těším na vánoční program, kdy se pokusím spoustu novinek dohnat-např. Arthur Christmas, Madagaskar (ani už nevím kolikátku :D) nebo Rebelku :))

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji. :) Také se moc těším- miluju animáky. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!