4. ledna 2013

Zimní dumání (5)

Autorem tohoto dumání je Syki.
(Více informací můžete najít v odkaze)

Jak by měl vypadat hrdina...?

Každý má své oblíbené hrdiny. Ať už díky činům, které udělali nebo vzhledu a různým vlastnostem. 


Co člověk to jiný názor. Mně osobně se líbí hodně charakterů a různorodé vymyšlené postavy. Ať už jsou hodní nebo zlý vždy mi záleží na jejich minulosti a co si zažili a teprve potom soudím jestli se mi daná postava líbí nebo ne. Některé knižní postavy si úplně zamiluji, a na ty druhé jen tak koukám a občas se bouchám do čela. Takže, jak by měl vypadat dokonalý hrdina?

Hrdina by se neměl vzdát. Vždy pokračovat dál, ať už se děje cokoliv. Neměl by být dobrý ve všem. Měl by mít takové to svoje kouzlo jedinečnosti. Například Peeta Mellark (já vím, pořád o něm básním :D). Je to takový tip kluka, kterého si většina lidí prostě zamiluje. Je charismatický, blonďatý (:D), silný, starostlivý, zamilovaný a vtipný. Nelíbilo se mi na něm, že byl místy docela posedlý Katniss a ona mu jeho náklonnost neopětovala. Avšak čtenáře pořád překvapoval, takže byl chytrý a měl hodně věcí promyšlených dopředu. Takové hrdiny přímo zbožňuju. 

Další hrdina s dobrými vlastnostmi mě napadl Cinna- také ze série Hunger games. On byl jako světlo v tmavém Kapitolu. Projevoval se pomocí navrhování šatů a já myslím, že každý hrdina by měl mít nějaký svůj charakteristický znak. Něco podle čeho ho hned poznáme a s čím něco dokázal. Nebudu vám lhát, chvíli jsem brečela kvůli tomu, co udělali Cinnovi. Jakou oběť udělal, aby podpořil povstání.
Tím se dostávám k tomu, že hlavní hrdina by měl být i obětavý. Položit nějakou daň za něco co je mu drahé. Mám ráda i postavy, které jsou tajemné a neříkají všechno všem. Nevykecávají se o svých problémech. 

Nejradši mám ale hrdinky, které jsou drsné. Napsala jsem schválně hrdinky, protože hrdiny mám ráda milé a ne moc nebezpečné, spíš rebely nebo takové na pohled smutné a odtažité kluky možná jistým způsobem zlé kluky. Jeden tip drsňaček je  hodně nebezpečný a zarytý do sebe. Vytvářejí kolem sebe obranný štít a nejsou nikomu přístupné. Takové hrdinky se mi líbí, když jsem z jejich pohledu- jako ony. Ale pokud je někdo v příběhu takovéto povahy, tak bych ho nejradši zaškrtila, protože s nimi jsou většinou jen problémy.

Každopádně úplně nesnáším ty sladké holčičky, které se zajímají jen o to, aby jejich rodina žila šťastně až do smrti. To jako nikdy není sobecká a nemyslí na sebe? Tomu nevěřím... Možná jsem zlá, ale jen říkám, co si myslím. Občas mi přijde i trochu absurdní jak si ty holky nemůžou vybrat mezi dvěma kluky a tak jsou s oběma najednou. Samozřejmě, že ti kluci ji pořád zbožňují a vůbec jí to nepřikládají za vinu, protože ona je dokonalá.

Doufám, že si teď nemyslíte, že jsem nějaká vadná, nebo drzá. Nikdy bych neřekla, že bude tak těžké sepsat nějaké vlastnosti hrdiny- a věřte mi, tento článek potí krev. Lehčí bylo spíše psát o záporných vlastnostech...

1 komentář:

Děkuji za každičký komentář!