18. října 2012

30 Day Book Challenge- Day 06

Tato challenge (nebo také meme), kterou vymyslela Kacennnka z blogu Kacennnka's library, se přidává každý den po dobu 30- ti dnů. Zveřejňují se příspěvky na daná témata, která můžete najít zde.

Day- 06
Oblíbená YA kniha


kniha: Odstíny Života
autor: Lusy Adams
série: Odstíny života
díl: první

anotace: Alexandrina Avitová se za svého života nijak nelišila od svých vrstevníků. Když je v den svých devatenáctých narozenin chladnokrevně zavražděna, nikdo proto nemůže tušit, že smrt se pro ni stane jenom začátkem nové cesty. Tři roky poté, co byla pohřbena a oplakána svojí rodinou a přáteli, se Alex probouzí znovu k životu, aby byla uvedena do světa plného magie a ďábelských stvořeních. Do světa, kde si nikdy nemůžete být jistí, na které straně vlastně stojíte. Alex je nucena zapomenout na svůj předchozí život a zaujmout pozici neohrožené bojovnice se vším temným a nelidským. Podle dávného Proroctví je totiž právě ona jedinou vyvolenou, Spasitelkou, která dokáže rozhodnout odvěkou bitvu mezi dobrem a zlem.

Proč: Jedna z mála knih mých oblíbených z pera české autorky. Knihu jsem četla už před delším časem a moc se mi líbila. V té době jsem hltala každou knihu s nadpřirozenem a různými strašidelnými bytostmi. Poslední měsíce mám velkou chuť se ke knize znovu vrátit a pořádně si ji pročíst od začátku až dokonce. Uvidíme jak čas dovolí, ale na Alexin příběh rozhodně nezapomenu.  Pokud jsi tuto knihu nečtl/a určitě jsi ji někdy v budoucnu přečti! :)


odkazy:

2 komentáře:

  1. S touto knihou nemám žiadnu skúsenosť, ani som ju doteraz veľmi neregistrovala, ale ktovie, možno sa mi raz dostane do rúk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně si ji přěčti- je fakt super pokud máš ráda akci a dokonalé kluky! :D :)

      Vymazat

Děkuji za každičký komentář!