13. ledna 2013

RECENZE: Summer (KRÁSNÍ MRTVÍ #3)

Dokonalý život může skončit po pěti ranách...

anotace: Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti. Je to už skoro rok, co byla Summer zastřelena v nákupním středisku. Podle všeho (a všech) se stala náhodnou obětí šíleného střelce… Něžná zlatovlasá hudebnice s andělským hlasem měla tisíce fanoušků, její píseň Neviditelný o neopětované lásce milovali všichni, nejen studenti ellertonské střední školy. Summer měli všichni rádi, všichni ji obdivovali… Darina musí Summer pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi a Arizoně. Jinak její duše nikdy nedojde pokoje.

autor: Eden Maguire
vydalo: Fragment
v roce: 2012
celkem: 264 stran
série: Krásní mrtví
díl: třetí ze čtyř
originál: Summer, Beautiful dead

menší shrnutí děje (návnada na knihu): Arizona je v bezpečí a její duše byla spasena. Teď je na řadě Summer. Na Darinu čeká nelehký úkol. Kdo zabil dívku, kterou všichni milovali? Je tady pár možných viníků ale nic není jistý až do poslední chvíle...

moje pocity, dojmy: Na Summer jsem se celkem těšila. Díky tomu, že má nejhezčí obálku a i díky recenzím, kde jsem se dočetla, že se tento díl líbil nejvíc. Nevím jak vy ale mně se tento třetí díl zatím líbil nejvíc z celé série.
Ve všech Krásných mrtvých to postupuje úplně stejně: Darina se setká s Krásnými mrtvými; začne řešit, kdo by mohl být vrah; nalézá podezřelé; je úplně zničená+má problémy; začne mít málo času a začne hysterčit; vrátí se zpátky časem a zjistí, kdo je vrah. 
...což znamená, že jsme se k nějaké moc velké novince nedostali. Všechno je při starém, avšak konečně se stalo něco, co mi vehnalo na vteřinu slzy do očí. Byla to smrt někoho, kdo mi od začátku trochu lezl na nervy ale říkala jsem si, že by mohl být budoucí přítel Dariny. Tak už to nestih.
Nevím, co si Darina myslí, když riskuje svůj život kvůli Phoenixovi jen proto, aby s ním být ještě měsíc. Je to takové divné. Já bych tak možná trochu přemýšlela ale rozhodně bych se nepouštěla do takových šíleností jako ona. Jinak jsem v tomto díle začala mít ráda Logana. Bylo mi ho líto- ti, co knihu četli chápou.

na závěr: Knihu (ne)doporučuji. Někomu sedne, někomu ne. Někdo se u ní třeba unudí k smrti, a někdo zase bude mít svoji oblíbenou sérii. Já osobně patřím mezi ty, kteří pořádně ani neví, co si o této sérii myslet. Každopádně jsem zvědavá jak autorka zakončí příběh v posledním díle Phoenix. 



moje hodnocení:

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

1 komentář:

Děkuji za každičký komentář!