13. listopadu 2012

Na křídlech fantazie (2)

Tento projekt vymyslela Syki.

Život z knihy...
               ...L.A. Candy


Vybrala jsem si knížku, která není ani moc fantasy nebo nějak kouzelná či nedosažitelná co se týče v životě. L.A. Candy jsem četla asi před půl rokem a momentálně čtu třetí díl této série.
Kniha je o dívce jménem Jane, která se přestěhuje se svou nejlepší kamarádkou Scarlett do Los Angeles. Nejdřív kvůli práci jako organizátorka zábavy a různých oslav. Avšak L.A. je plná různých režisérů, kteří hledají mladé hvězdičky do svých filmů nebo seriálů. A tak se stalo, že Jane i Scarlett hrají ve velmi úspěšné reality show L.A. Candy. 
 Život v L.A. je asi trochu chaotický a plný života. Každý večer nějaká ta párty a zábava. L.A. si tedy představuju jako město plné lidí rozdělených do tří skupin. Když jdete třeba po nějaké frekventované ulici, tak vidíte různé tváře a jiné typy lidí. Ti co na sobě mají oblek nebo nějaký vkusný obleček. Pak někoho kdo jde s módou a má svůj styl. Poté někoho kdo na vše kašle a spíš se zajímá o své okolí než o to co se zrovna nosí a i přesto vypadá pohodářsky. Potom lidi co na nic nemají a jsou takový mimo tu hlavní společnost a nakonec cizinci, kteří jsou jen tak v L.A. na dovolené. Jsou strašně zmatení a po všech kulí oči. (:D) Nevědí co mají dělat a kde co je, nevědí ani jak přejít přes přechod aniž by je srazilo auto.
Los Angeles mi ale připadá i jako město, ve kterém bych rozhodně nechtěla chodit v noci po nějaké uličce, kde by na mě čekal nějaký úchyl. Přijde mi to jako dost drsné. Představím si ty uličky, které mají na svém konci zeď, jak to bývá ve filmech, a že běžím a není uniku. Nějaká banda ožralých kluků mě totiž pronásledujo. Brr... Ne děkuji, nechci.
Když ale čtete L.A. Candy vše se Vám zdá jako sen, o kterém si necháte zdát. Samozřejmě, že hlavní hrdinka má svoje problémy s kluky a s natáčením show. Ale zní to všechno pro mě tak růžově. Řešit jen to, že si musím vzít šaty za několik tisíc, s tím že je musím dobře odreprezentovat před paparazzi. Natočit pár scén do televize by mi nejspíš nedělalo problém. Bohužel jen myslím. (:D) Nejspíš ani nikdy nebudu vědět jaké to být na titulní stránce časopisu. Ale mně to ani moc nevadí. Hlavně ať budu na úplně poslední stránce knihy kde bude napsané "něco málo o autorce" a bude tam moje fotka s jménem a s tím, co jsem dokázala vystudovat. (:D) 
Delší dobu jsem dychtila po Anglii a chtěla jsem tam strašně jet. Teď se mi tento sen splnil a momentálně mě to strašně táhne do Ameriky. Možná to je tím, že chci vědět jaké to je stát v New Yorku na Times Square a dívat se na ty obrovské billboardy. Nebo se vyfotit v L.A. před horou Hollywood. Přání je až moc. (:D) Snad se někdy splní.

Každopádně Vám knihu L.A Candy rozhodně doporučuji a v blízké době můžete čekat recenzi na třetí díl této série- Hořkosladký život.

odkazy:

3 komentáře:

  1. vyzerá to dobre 8)
    knihu som ešte nečítala, ja by som chcela byť na titulke časopisu! 8D ale dúfam, že nie ako nezvestná osoba, ale skôr víťazka dačoho alebo nová celebrita Slovenska 8D snívať je krásne 8P

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!