1. listopadu 2012

Na křídlech fantazie (1)

Tento projekt vymyslela Syki.

Projekt Na křídlech fantazie se mi velice zamlouvá a proto jsem se chtěla okamžitě zapojit také! V mém plánu bylo popsat svět nějaké tradiční knihy jako je Harry Potter apod. ale nechci, aby jsme měli všichni stejné téma a proto jsem se rozhodla pro Les rukou a zubů. Myslím, že se mi o něm bude dobře psát.

Uteč, než tě pohltí...
                     ...Les rukou a zubů


Když jsem poprvé otevřela knížku řekla jsem si "ajaj", protože jsem se bála, že na mě kniha bude moc hororová. Bylo to zhruba před dvěma lety, kdy kniha vyšla a já jsem si ji koupila na Veletrhu dětské knihy. Na první pohled se mi moc líbila obálka a anotaci jsem jen tak přelétla očima a nevšimla se, že tam je červeným písmem napsáno "Hororová romance plná temnoty...". V té chvíli jsem se opravdu lekla a myslela si, že co jsem si to koupila za knihu. Knihy jsem se začala opravdu bát, protože hned v prvních padesáti stránkách byly docela drsné scény a já taková křehká dušička jsem se zhrozila. Kniha mě tedy opravdu deprimovala. Taky jsem se bála každé stránky. Ale svým jistým způsobem jsem byla i zvědavá.

Žít v uzavřené vesnici, kde platí pravidla by ve mě nejspíš způsobilo klaustrofobii. Co by bylo ještě horší, že všude za plotem jsou zombíci, kteří mě chtějí zabít.

Kdybych v takové vesnici opravdu bydlela nejspíš bych zešílela. Ať by mi říkal kdo chtěl co chtěl, já bych se bála vykročit jen ze dveří. Co kdyby náhodou byly ploty narušeny a nečistí (zombie) by přišli do vesnice? Ach můj bože... na to ani nechci pomyslet... jak běžím a za mnou se hrnou nějaká monstra bez duše. Taky by se určitě stalo, že bych zešílela. Kdo taky ne? Musí být hrozný vyjít si na procházku a přitom vidět jak se nějaké monstrum tlačí na plot, který se nebezpečně ohýbá. Proměněný člověk se na Vás dívá. Podíváte se mu do očí a vidíte tu šílenost a zvrácenost... divokost a dychtivost. Začne se na Vás sápat a vy jen přihlížíte. Po delší chvíli zjistíte, to byl Váš soused, s kterým jste chodili ven. Ale teď už nežije. Jen dychtí po Vaší krvi a masu. Vidí Vás jako kořist a je mu jedno, že jste byli přátelé..

A právě této myšlenky jsem se zděsila. 

Myslím, že autorka má opravdu talent na přivádění strachu. Jen v 312-ti stránkách popsala moji noční můru. Být stísněná a pronásledována... ztratit lásku a rodinu. Možná Vám teď jak sem píšu přijdou má slova bez duše ale věřte mi, že pokud si Les rukou a zubů poprvé přečtete, možná budete mít  podobný dojem jako já. 
V tomto světě bych žít tedy rozhodně nemohla. Občas jsem měla hrůzu ze všeho co se v knize událo. Strašně jsem fandila Mary a Travisovi (mimochodem), ale pak mě dorazilo jak to vše skončilo... Pocity co prožívala Mary jsem cítila s ní a... byla jsem hodně zmatená, protože se mi to nikdy s knihou takhle nestalo.
Před několika měsíci jsem si dala re-reading a kniha na mě působila úplně jinak. Pořád hororově a tajmně ale někdy taky možná trochu přiblble. Avšak řadím ji k mým nejoblíbenějším a rozhodně Vám ji doporučuji pokud jste ji nečetli.

odkazy:

ZDE si můžeš přečíst moji recenzi na první díl a ZDE na díl druhý.




9 komentářů:

  1. To vyzerá na super knihu!
    O takýchto "krvežíznivých" zombiekoch som ešte nečítala 8D toto by sa mi mohlo páčiť 8)

    OdpovědětVymazat
  2. och :/ to by bol veru strašidelný svet. Knihu som ešte nečítala, nie rpeto že sa by som sa bála príbehu, ale preto že mi recenzie aj anotácia mierne pripomína film Osada.Chcem ju prečítať,ale neviem či bude dostatočne strašidelná :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osada... Myslím, že po česky to je Vesnice. Ten film mi také velice připomínal tuhle knihu ale je mezi nimi hodně velký rozdíl. :D :)

      Vymazat
    2. Vesnici mám moc ráda, tak dobře mě děsí :D

      Vymazat
  3. Ty obrázky jsou vážně děsivéééé. Kamarádka tuhle knížku četla, ale moc jí nepřišla k chuti, takže si jí zatím nechávám až bude nějaký ten čásek ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Normálně mě ten druhý obrázek vyděsil. Knihy mám doma, ale ještě jsem je nečetla, možná to je dobré hororové počteníčko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že jsem Vás nevyděsila příliš! :D Jen ty oči té zombie mi velice připomínali knihu, takže jsem to sem dala. :D

      Vymazat
  5. Ten druhý obrázok je desivý. Dúfam, že z neho nebudem mať nočné mory.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!