18. listopadu 2012

FILMOVÁ RECENZE: Rozbřesk- 2.část


A žili šťastně až navěky

anotace: Závěrečná část světoznámé upírské ságy nás naposledy zavede do světa, kde upíři a vlkodlaci bojují nejen o svou lásku, ale i o vlastní životy. Novorozená upírka Bella a její manžel Edward mohou být konečně navždy spolu a šťastní, ale příchod jejich pozoruhodné dcery Renesmee uvede do pohybu nebezpečný řetězec událostí, které pro ně mohou skončit katastrofou. Rodina Cullenových se ale rozhodne bojovat a kontaktuje přátele z celého světa, aby spojili své síly a postavili se vládnoucímu rodu Volturiových.



režie: Bill Condon
hudba: Carter Burwell
rok: 2012
hrají:
Kristen Stewart, Robert Pattison, Taylor Lautner,
Dakota Fanning, Ashley Greene, Jackson Rathbone
a další
žánr: dobrodružný, fantasy, drama, romantický
délka: 115 min.


moje pocity, dojmy: Tisíce lidí čekalo na den, kdy do kin konečně dorazí druhá část Rozbřesku. Mezi ně patřím i já. Jak jsem se tak koukala viděla jsem, že hodně blogerů zašlo do kin také. Většina z Vás měla stejné pocity z filmu jako já- úžasné, skvělé, fámozní, ten Pattinson je ztracený případ... a tak dále. 
Co bych Vám k tomu mohla říct napsat? Začneme zápory. Je jich docela málo a samu mě to celkem překvapilo. Tak zaprvé, co to mělo být s tou animovanou Renesmee? (:'D) Připadalo mi to strašně nepřirozené avšak nejspíš celá ta animace byla nezbytná, aby bylo vidět jak stárne a přitom si byla v každém věku podobná. Taky se jim to animování moc nepovedlo, když byla dospělá. To tu ale už nechci rozebírat. Jinak žádné moc hrozné zápory nenacházím.

A kladné vlastnosti filmu? Začneme hezky od samého začátku. Jako první se mi strašně moc líbila příroda, která byla natočená jak mrzne. Jak se malé krystalky spojují a rostou. Moc pěkné a do toho ještě ukolébavka pro Bellu co ji napsal Edward. Ta skladba tam byla skoro pořád ale mně to nevadilo. Připomínalo mi to předchozí díly a nějakým způsobem mě to uklidňovalo.
Bella vypadala hezky. Netrčeli jí uši jako v jedničce (:D), byla namalovaná, měla načesané vlasy a červené čočky. Jinak jsem na ní jiné změny nezaregistrovala ale doporučila bych jí se pořádně najíst- podívejte se na její nohy brr. Každopádně ji to jako upírce sluší.

Kdo by nemiloval Emmettovi hlášky? Já je zbožňuju a myslím, že film dobře obohatili. Navíc dobré hlášky neříkal jen Emmett ale i Jacob a další. To se mi na filmu opravdu líbilo.
V Rozbřesku také bylo hodně nečekaných zvratů a událostí. Naštvaná Bella mě opravdu dostala- hlavně když šla po Jacobovi plná síly jako mladá upírka. To bylo vtipné.
V tomto díle máme upírů víc než dost. Už když jsem četla knihu, tak mě velice bavilo sledovat jejich schopnosti. A teď ve filmu to bylo taky skvělé. Moc se mi líbily amazonky- vypadali skvěle. A také Benjamin, kterého hrál můj oblíbený herec Rami Malek, který taky hrál například ve filmu Noc v muzeu. Moc se mi líbili Vladimir a Stefan. Konkrétně jejich přízvuk a důrazy na některá písmena.

Co mě ale dostalo ÚPLNĚ nejvíc byl ten konec. To jsem koukala jako blázen. Trhala se jedna hlava za druhou a já jsem nestačila popadat dech. Všichni se na to koukali jako na létajícího koně. Byl to prostě šok. Po této drastické scéně se všem ulevilo a celý sál se začal přiblbě usmívat. To je tak když vidíte utrhnutou hlavu hlavního hrdiny. Můžu snad jen říct, že to si všichni z celého filmu pamatují nejvíc. Podle mě to ale scénáristi vymysleli dobře a líbí se mi to víc než v knížce. Opravdu.
Na konci filmu jsou záběry z celé ságy a ve Vás to vyvolá takový ten pocit, že už zase něco skončilo. Také tam jsou záběry z knihy což se mi opravdu zamlouvalo. A žili šťastně až navěkdy. Doslova.
na závěr:
 Celkově Vám film můžu jen doporučit. Druhá část Rozbřesku je snad nejlépe zpracovaný film z celé série a i když měl menší vady v laciných animacích, myslím, že se Vám bude líbit. Je to decentní, velkolepé a upíří. Co víc si přát?

moje hodnocení:
4,7/5

P.S. Víte, že Green day nazpívali písničku pro Rozbřesk?
Podívejte se.






7 komentářů:

  1. Souhlasím, ta bitva mě taky dostala a určitě to bylo lepší, než v knize, protože tam byla ta akce :). A ten konec byl fajn, prostě člověk ví, že něco končí :). Ale bylo to takový dost americký, ukazovat rozesmátý obličeje atd., ale ve výsledku mi to nevadilo :). Vážně je to nejlepší část :).

    OdpovědětVymazat
  2. Joo.. Julčo já ti tak závidím, že si na to šla do kina... Myslím, že ja si to stáhnu a budu čumět na malou obrazovku a zabalená do deky křupat domácí popcorn... S.N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příště se domluvíme a pudem spolu do kina. ;) Momentálně se chystá film, který mě opravdu hodně zaujmul ale zatím nevím jak se jmenuje. :D Hraje tam herečka ze zakleté Elly. Pak se domluvíme. ;)

      Vymazat
  3. Počítačová Reneesmee bola fakt divná, ale napodiv si to taký úplne že nie fanúšikovia ani veľmi nevšimli. Kamoška, s ktorou som tam bola povedala, že si to ani nevšimla 8D Ja som si to rozhodne všimla 8D
    Benji, Kate, Garrett sú moji naj noví upíri 8P Už z knihy ich milujem a na filmovom plátne ich naozaj skvele zobrazili 8)
    No a Dracula 1 a Dracula 2 - nemám slov 8D
    Mne ešte trošku vadilo, že Remesmee tak málo hovorila a keď komunikovala, tak neukázala čo iným ukazuje. To som chcela vidieť, len na začiatku to tam bolo trochu, ale inak nič, to ma mrzelo.
    Skvelý film 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky dost mrzelo, že tam neukazovali co vlastně Renesmee ukazuje. Kámoška to nejdřív ani nechápala, že co to dělá. :D

      Vymazat
  4. ja sa na to tiež chystám do kina, tak som fest zvedavá, že aké to bude :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!