4. listopadu 2012

Recenze: Pád

Některým andělům je souzen pád...

anotace:  Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.


autor: Lauren Kate
vydalo: Knižní klub
v roce: 2011
celkem: 320 stran
série: Andělé
díl: první
originál: Fallen

menší shrnutí děje: Lucinda je sedmnáctiletá dívka, která je obviněná za smrt chlapce. Je považována za trochu šílenou a proto se dostala do školy/polepšovny Meče&Kříže. Zpočátku je školou zhrozená ale poté si začíná zvykat ale co je hlavní klukovi jménem Cam se nejspíš líbí ale co Daniel? Druhý tajemný kluk, který ji sice ze začátku ignoruje ale přesto ji k němu něco táhne. Otázkou tedy je Cam nebo Daniel?
moje pocity, dojmy: Pád, kniha na kterou jsem se strašně těšila. Na první pohled mě totiž velice zaujala obálka a když jsem se dozvěděla, že kniha bude hlavně o lásce a andělech, začala jsem po ní víc pátrat. Avšak dostala jsem se k ní až teď- pozdě ale přeci.
Jak jsem se na knihu těšila víc a víc, začínala jsem mít pořád větší představy o knize- říkala jsem si jak bude super. Avšak teď po přečtení si říkám "co to má znamenat?". Kniha mě tedy docela zklamala a jsem z toho hodně rozhozená. Nápad a téma knihy se mi moc líbí ale její zpracování trochu víc pokulhává. Vážně jsem se někdy nudila a taky si říkala jak jsou některé věci blbé a připitomělé. Ze začátku jsem byla taková nedočkavá a velmi jsem se těšila ale pak jsem začínala být docela otrávená ze všeho toho a hlavně z Luce a jejích ctitelů.
Celá kniha se motá okolo Luce, Daniela a Cama. Jejich zamilovaný trojúhelník mě místy opravdu hodně štval. Nejdřív jsem měla ráda Cama, protože byl tak pozorný a Daniel udělala snad jen to, že Luce ignoroval a ukazoval na ní prostředníček. Po čase mi ale Cam začal lézt na nervy a cítila jsem z něho nějakou nucenost nebo spíš hru, kterou hrál na Luce. Strašně k ní podlézal a místy mi to přišlo fakt přehnané protože Luce podle mě není tak dokonalá, aby po ní slintal každý. Což se stává většině hlavním hrdinkám (co už). Přešla jsem tedy na stranu Daniela, který byl ze začátku takový tajemný ale přesto mi bylo už od první stránky úplně jasné co je zač. Začínala jsem ho mít docela ráda ale pak došlo na všechno to "miluji tě" a "nemůžu bez tebe žít" a přišlo mi to hrozně umělé a načančané. Což se mi moc často nestává, protože mám tyto scény docela ráda ale tady mi to prostě nějakým způsobem vůbec nesedlo.
Styl autorčina psaní mi nevadil a některé její fráze byly opravdu přesné. Jen mě docela štval překlad- v knize bylo naseto hodně překliků. Což není moc milé ale je to tak. Navíc nevím na co autorka myslela ale bazén v kostele? Díky, moc divné. A co plavání motýlka? Určitě každý člověk, který plave si vybere motýlka jako styl plavání (ironie). Možná Vám to přijde divný ale já jsem na to dost hektická, protože závodně plavu a vím o tom své.


na závěr: Kniha mě tedy hodně zklamala. V celé recenzi jsem vypsala snad jen to špatný a bude to asi tím, že mě momentálně nic hezkého nenapadá. Můžu ale říct, že pořád doufám, že druhý díl Muka mi zlepší náladu a celkový pohled na sérii. Knihu Vám tedy moc nedoporučuji ale zato si ji můžete přečíst protože má hezký nápad. Navíc když se podíváte na obálku, hned Vám bude líp. (:D)


moje hodnocení: 
3/5

trailer

odkazy:


8 komentářů:

  1. Jéééj :D ja mám hrozne rada, keď má niekto úplne iný názor na kinhu ako ja :) Ja Pád neskutočne zbožňujem kniha nie je dokonalá, ale našla si cestu do mojej duše asi to bude tou Luce podobá sa mi v neiktorých veciach :) No a keď máš takýto pohľad na prvý diel, druhý nečítaj :D len by si nervózna pľasla knihu o zem :D Pribudne tam ďlaší chalan a bude to akoby o ničom :D ale samozrejme mne sa páčila aj tá časť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Já jsem se taaak těšila na to, že budu mít další oblíbenou sérii. Ale bohužel. :D Celou sérii mám momentálně doma, takže ji nejspíš přečtu ale díky za varování. :D

      Vymazat
  2. Na túto knihu sa chystám, ale asi ju ešte na čas odložím do kútika, lebo fakt nemám moc náladu na trojuholníček a Bellovský syndróm 8D (btw. začína to byť moje veľmi často používané slovo!)

    OdpovědětVymazat
  3. Ze začátku když jsem knihu začala číst se mi jevila jako hodně depresivně ale postupem jsem si ji zamilovala. je to zajímavé téma jak se stále potkávají a nakonec stejně nejsou spolu. No a nemusím ani nic dodávat k úžasným obálkám celé série. Mám momentálně přečtené dva díly ale doma mám už koupené i ty poslední dva takže se na to vrhnu a přečtu je najednou ať se nemusím napínat jak to dopadne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám doma další tři díly... ale musím se přiznat, že se mi do nich moc nechce. :D

      Vymazat
  4. Já si komplet Andělé vybrala hlavně kvůli obálkám.. No a možná taky proto, že jsem četla pár kladných recenzí.. :D Ale nu což, když tak budu mít alespoň plnější knihovnu.. :D To zahřeje u srdce.. plná knihovna..
    btw. To mi připomíná.. Musím si koupit nějakou,poličku, nebo něco.. Už nevím, kam ty knihy strkat. :D
    Jsi na tom podobně? :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty obálky jsou úplně skvělé! :D Hodně lidem se Pád líbil a já jsem byla dost zklamaná, že mně ne. Avšak co už... :D Co se týče mé poličky... no coment. Budu si muset koupit alespoň tři. :D

      Vymazat

Děkuji za každičký komentář!