13. března 2013

Představ se! -Město, ve kterém žiji

Toto meme vymyslela Erný.

Po dlouhé době píšu toto meme. Dneska to bude o městě, ve kterém spím, běhám, křičím, brečím, učím se, venčím... no vlastně to ani není město, ale vesnice. :D


Tak, čím začít? Kdesi v Narnii existuje malá vesnička, která se pokládá za rekreační centrum. Má svůj malý Obecný úřad, penzion, hospodu, cukrárnu, autobusák, pláž, jezero (je to rybník, jen tak mimochodem), hráz, obří trampošku (:3) a samozřejmě jedno malé království, v kterém bydlím já. Je to celkem malá vesnička, okolo které se tyčí hory a pokud se díváte tím správním směrem, tak uvidíte Ještěd. Hah, už víte, kde to je? Ne? Co třeba Google? :P Neee, řekněme, že se nachází v severních Čechách v Libereckém kraji.
Přes léto sem chodí strašně moc turistů a lidí, kteří si chtějí užít české Španělsko. No, je to jen písčitá pláž a ta voda taky není jako ve Španělsku... Každopádně to lidi láká, a tak vždy, když je teplo, slyším děti jak křičí a nebo různé rozhovory. Na štěstí bydlím na druhé straně, kde sice pláž není ale lidé, kteří si chtějí zaplavat zdarma, sem chodí. Navíc jsou zde hodně často soutěže v rybolovu. Cyklisti si také přijdou na svoje- všude jsou cyklostezky a nově se udělala silnička pro chodce a cyklisty přes tři města a vede i přes nás. 

Naše vesnička žije i v zimě. Voda totiž zamrzá a pro lidi se naskytají nové možnosti. Pokud je led rovný a dostatečně pevný, tak se na jezeře hraje hokej, nebo si prostě můžete jen tak zabruslit. Každý rok se tady také tradičně pořádají ledová plochá dráha- tedy závody na motorkách. Většinou sem přijde i nějaká slavnější zpěvačka nebo zpěvák.
Já sama nejradši chodím s kámoškami na zmrzku do místní cukrárny. Mám tu smůlu, že často, když tam přijdu, tak už není moje nejoblíbenější čokoládová. 


To bude dneska asi vše. A co vy bydlíte ve vesnici nebo v městě? A jakou máte rádi zmrzlinu? :D

4 komentáře:

  1. Zmrzku? Čokoládová!

    Bývam aj aj.

    Celý život sa neviem rozhodnúť kde to je horšie. V meste ma štve všetko už tak zo zvyku zato mám všetko po ruke a na dedine ma štvú všetci lebo sú to buď maďari alebo nemci, ja tam nikoho nemám, a všetci idú do kostola.

    Okrem toho si o nich tajne myslím, že sú primitívni, a že hlavné mesto je best ale to len z trucu..no a hej, štvú ma aj tie narážky na "pyšných Blavákov". tss..

    Paradoxne? Hlavné mesto je podľa mňa tiež na prd a najradšej by som žila na samote. :D :D
    Alebo na anglickom vidieku. Alebo pri mori.

    OdpovědětVymazat
  2. Zmrzku ....mmmm :D točenou :D a příchut asi jakákoli ovocná. Ráda zkouším nějaké exotické :).

    A já bydlím ve městě a to docela velkém... I když beru to jako výhdou, protože mám všechno pod nosem doslovně :).Máme tu mnoho možností, které člověk může využívat a to beru jako nespornou výhodu.

    OdpovědětVymazat
  3. Další vesničan. ;) Narozdíl od té tvé tady teda nemáme žádnou cukrárnu ani jezero (rybník), ale jen 3 hospody a spoustu lidí, kteří jsou na pravěké úrovni čtení knížek. ;) Zmrzlina? Točená (vanilka & čokoláda).

    OdpovědětVymazat
  4. Podle tvého popisu si představuju krásnou venici, úplně na mě dýchá ten prázdninový klid, ať už v zimě nebo v létě :).
    Já žiju v ... středně velkém městě :D , takže možnost vypadnout k vodě mám jenom na koupaliště, jinak za město. Jinak jsem ale spokojená :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!