14. dubna 2012

MRAZENÍ- MAGGIE STIEFVATEROVÁ

Romantika plná přírody, pocitů a nečekaných či záhadných činů...




Vydalo nakladatelství: Argo v roce 2010

celkem: 340 stran

série: Vlci z Mercy Falls



      "Otevřel jsem oči a byli jsme tu jen my dva, Grace a já, široko daleko nikdo jiný. Tiskla rty k sobě, jako by si chtěla můj polibek uchovat někde v sobě napořád, a já tu chvíli svíral v dlaních, křehkou jako ptáče."




     Grace fascinují vlci, kteří žijí v lesích za domem jejích rodičů, zvláště jeden se žlutýma očima. Připadá ji povědomý- jako by ho důvěrně znala.
     Sam žije dva životy. Zimy tráví ve vlčí kůži se svou smečkou a zpovzdálí sleduje Grace, v létě je na pár měsíců člověkem, ale dosud se na Grace neodvážil promluvit. Teď je všechno jinak...
     Sama- vlka postřelí lovci a on se najednou, uprostřed podzimu, promění zpátky v člověka. Cítí však, že je to nakrátko a především naposledy. A právě tehdy se sbližuje s Grace. Proč je jim vyměřeno tak málo času? Sam musí bojovat za svou lidskou podobu, aby neztratil sám sebe. A Grace je ochotna udělat cokoli, jen aby o Sama- člověka navždy nepřišla.....

    Obyčejná střední škola v normálním městě Mercy Falls. Grace je praktický člověk, který potřebuje kofein a svého vlka. Vlka, který ji kdysi dávno zachránil a od té doby ji pořád sleduje. Vlka s těmi nejkrásnějšími oči a jemnou srstí. Ano je to Sam. Milovník umění, který má za sebou těžkou minulost. A neodhalenou budoucnost.
     Jeho smečka se řídí prostým zákonem: " Nikdo se nesmí dozvědět o naší existenci." Když je ale jeden kluk jménem Jack pokousán a poté proměněn nastávají problémy. Nejen pro Sama, který byl postřelen a proměnil se v člověka i když je podzim, ale i pro celou smečku. 
      
      Mladí vlci jsou nestálí. Můžou se kdykoliv proměnit v člověka a zase zpátky aniž by záleželo na teplotě. Nedá se říct že by Jackovi nějak záleželo na pravidlech či smečce. Chce být člověkem za každou cenu...
      Sam je ale v nebezpečí každou chvíli kvůli chladnému počasí. Může se kdykoliv proměnit a nadobro stratit Grace...

      
Příběh je psán z pohledu Grace a Sama.  Podobným druhem knížky je například Rozbřesk od Stephenie Mayer. Je to nežný příběh bohatý na pocity a sny hlavních hrdinů.

Moje hodnocení: 9/10


7 komentářů:

  1. Mrazení je prostě nejlepší. Neznám lepší knihu a určitě si musíš přečíst i další díl!!! :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo je supr ale nějak zvlášť po něm nedychtím. Když ale bude čas a já budu mít chuť na nějakou tu smečku vlků sáhnu na Vlky z Mercy Falls. ;)

      Vymazat
  2. Kniha se mi taky moc líbila, určitě stojí za to si přečíst pokračování:D.

    OdpovědětVymazat
  3. Akurát čítam a zatiaľ ma to dosť fascinuje 8D tiež mi to pripomenulo lásku Edwarda a Belly 8D ale zvláštne, že sa mi to naozaj páči 8) to spracovanie vlkov je netradičné 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tady souhlasím! Zrovna čtu už poslední díl a tato série se mi začíná líbit čím dál víc! :)

      Vymazat
  4. Tuhle knížku jsem nedávno sehnala spolu s druhým dílem za 200,- na aukru.:D Přečetla jsem ji s manšími přestávkami a jsem zní docela zaražená. Bylo to něco úplně jiného, než na co jsem zvyklá. Žádný best luxus úžasný kluk, ale citlivý stydlín. :D A holka normální praktická atd. prostě jsem docela koukala. Každopádně je to podle mě hodně velký plus, přišlo mi to více realistické.:D Jinak pěkná recenze. :))

    OdpovědětVymazat
  5. No, pekná recenzia. Navnadila ma. Určite si ju chcem prečítať. Teším sa :o)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!