14. dubna 2013

RECENZE: Milion sluncí

|Co bude dál?|

autor: Beth Revisová
vydalo: COOBOO
v roce: 2012
celkem: 368 stran
série: Loď mezi hvězdami
díl: druhý
originál: A Milion Suns



anotace: Jsou to už tři měsíce, co Amy odpojili. Kam se podívá, všude stěny, už tři měsíce. Syn se ujal velení lodi a rozhodl se skoncovat s Phydusem a přestat svým lidem lhát. Jenžeani on nezná celou pravdu, a když spolu s Amy začínají zjišťovat, co všechno jim zatím zůstalo utajeno, je jasné, že mají před sebou dlouhou cestu, na níž si každý krok musí tvrdě vybojovat. Jak to bude dál s Lodí mezi hvězdami?



Úža plavba vesmírem se trochu zvrtla a po lodi se nám rozpoutal neslýchaný chaos, ze kterého jsem byla hrozně mimo a chtěla jsem dát facku snad každému v knize.

Druhý díl série Loď mezi hvězdami nám ukazuje nesčetně mnoho záhad a problémů, které musí hrdinové řešit. Různé vraždy a vzpoury. Celá loď se hroutí a ztrácí naději na objevení nové země Centauri. Pokud jste jako já, lezlo vám tam všechno krkem a snažili jste se to spolknout a neskončit při některých pasážích se čtením. Kupodivu jsem ale u knihy vydržela a z nějakého důvodu se mi líbilo úplně všechno.

Kdo četl první díl, tak ví, že bylo vše velmi zamotané. V Milion sluncích to je šílenější ještě víc. 

Celý příběh vás jakoby ničí a občas vám dá naději, kterou hned zase vezme zpátky. Museli byste tu knihu přečíst, abyste ji pochopili. 

Máme tady Syna, což je momentálně velitel lodi. Lezl mi strašně na nervy a někdy jsem ho chtěla vážně zabít, ale měla jsem pro něho i pochopení. Konec konců, jeho úloha byla hodně těžká. Amy v knize zase jenom fňuká. Honí se za nadějí a vypadá, že je jediná, co něco dělá. 

Milion sluncí ve vás nakonec zanechá něco, jako vzpouru, smíšené pocity. Nebudete vědět, jestli se vám líbí nebo ne, ale určitě budete nadšení z toho, že je další díl a zvědaví, jak to všechno dopadne. Já jsem zvědavá hodně. 

Tumblr_mddrzjvfih1rckhq3o1_400_large
Děj skončil otevřeně a nechal prostor dalšímu dílu, takže jsme vlastně na takové křižovatce, kde se všechno vyjasňovalo a teď na nás bude čekat ta správná akce. Milion sluncím dávám pět hvězdiček z pěti. Možná se divíte, proč tolik, když tady popisuji takové hrůzy, ale jednoduše i když na mě takhle kniha působila, tak se mi to líbilo (jsem asi trochu divná no :D). 

P.S. Nebuďte chucpe a přečtěte si tuto knížku! :P





6 komentářů:

  1. Milion sluncí právě čtu, jsem sice teprve na začátku, ale už se to začíná pořádně rozjíždět! No kdybych doma neměla třetí díl, tak bych rozhodně z otevřeného konce nadšená nebyla :D Hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zase jsi mě nalákala na další knížku! :D Moc pěkná recenze :)..

    OdpovědětVymazat
  3. No z 1. dielu som až tak unesená nebola, ale určite by som sa rada pustila do 2ky. Séria má dobrý nápad a je škoda, že to u nás nedovydávajú.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!