27. září 2012

RE: Kouzlení

Nezkřížím ti cestu, jen ji trochu prodloužím.

Anotace:  Být florelou v lidském světě není úplně jednoduché. Kromě toho, že vám jednou do roka na zádech rozkvétá květ, musíte tajit záležitosti florel a florelů před lidmi. Laurel má naštěstí poměrně tolerantní rodiče a přítele Davida. Jak se jim ale bude líbit, že Laurel musí strávit dva měsíce ve florelí Akademii a začne tajemnou říši navštěvovat daleko častěji? Ani potíže z loňského roku hlavní hrdinku neopustí a znovu bude čelit nebezpečím nadpřirozeného světa. Podaří se jí se ochránit svou rodinu a přátele?


  • napsala: Aprilynne Pike
  • vydalo: Fortunalibri
  • v roce: 2012
  • celkem: 361 stran
  • série: Křídla
  • díl: druhý
  • originál: Spells
  • moje hodnocení: 7/10





Menší shrnutí děje: Uběhlo několik měsíců co Laurel poznala svět florel a florelů, tedy svět do kterého sama patří, a který je plný mocných bytostí a tvorů nazývaných trolly. Nejenže se už jednou pokusili Laurel a jejího přítele zabít, teď začíná být vše ještě horší a nebezpečnější hrozí i osobám, které se kolem Laurel motají. Je jen otázkou času kdy na Laurel trollové zaútočí, každopádně to bude tehdy, kdy to budeme nejmíň čekat. Laurel má ale spoustu jiných problémů. Musí chodit na Akademii v Avalonu, světě florel a florů a taky si už konečně vybrat mezi dvěma sladkými kluky.


Moje dojmy, pocity: První díl této série si získal moje srdce. Úplně jsem se do příběhu začetla a když jsem přišla ke konci, tak jsem byla trochu zklamaná. U Tohoto druhého dílu to bylo přesně naopak. Akční scény mě moc nebraly a spíš jsem se úplně zabrala do těch romantických chvilek (:D). Pořád nevím jak dopadne ten zamilovaný trojúhelník a popravdě řečeno mě velice baví sledovat jak se všechno v něm vyvíjí. Vždy mě bavily dobré hlášky a tady mě opravdu  občas chytaly záchvaty smíchu.
Na začátku knihy se dostáváme do prý úžasného světa víl, tedy florů a florel, Avalonu. Myslím, že si autorka mohla trochu víc pohrát se svojí fantazii a vymyslet něco, co bych nečekala. Je milý, že víly mají Akademii atd., ale mě to prostě nestačilo. Chtěla jsem něco co my vytrhne dech a budu toužit žít na tom místě. Avšak nestalo se, nevadí.
Možná si až moc stěžuju, ale některé části knihy byly opravdu nudné. Nechtělo se mi to číst, a možná by se nic nestalo kdybych to neudělala. Zas na druhou stranu mě vždy potěší takový ten holčičí svět. To mě zatím nikdy nezklame. 

Zajímalo by mě kdo je víc oblíbený, jestli David, nebo Tamani...? Já osobně mám radši Davida. Je tak dokonalý, ale nesmím to přehánět. Tamani mi přijde hrozně otravný, i když v tomto díle mi ho bylo trochu líto, protože prostě Laurel využívá oba dva. 


Samotná Laurel mě občas trochu štvala svou nerozhodností, ale bylo fajn vše sledovat z jejího pohledu. Nakonec tady je Chelsea. V Křídlech docela malá postava, no tady vyniká svojí chytrostí. Opravdu mě překvapilo jak lehce všechno strávila a nezbláznila se ze všech těch víl a trollů.
Co dodat? Na závěr už jen všechno shrnout. Kouzlení je kniha, kterou bych doporučila těm, kteří milují ty romantické a neskutečně dokonalé chvilky. Pro ty, kteří věří v dobro, a taky pro ty, kteří doufají, že Laurel a David zůstanou spolu. Nečekejte nějaké velké věci. Všechno je sice moc hezky poskládané, ale ne moc dokonalé. Každopádně si vy, kdo jste četli Křídla, Kouzelní přečtěte, snad nebudete litovat. U mě to velice zachránil konec knihy.

Četli jste tuto knihu? A co na ní říkáte?

Odkazy:
anotace+kniha
trailer
obrázky


2 komentáře:

  1. Ja som čítala 1. diel a mne sa lúbil 8) rozhodne som team David! Tamani mi lezie na nervy 8D veľmi by som si chcela aj túto časť prečítať, len akosi nie je dostatok financií na všetky knihy no 8(
    ale pekná recenzia 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si knihu přečti, myslím že tě nesklame. Kdyžtak můžeš zajít do nějaký vybavenější knihovny, kde Kouzlení budou mít. :)

      Vymazat

Děkuji za každičký komentář!