26. listopadu 2013

RECENZE: Město z popela

|Protože nic není tak, jak to vypadá|

autor: Cassandra Clare
vydalo: Knižní klub
v roce: 2013
celkem: 392 stran
série: Nástroje smrti #2
originál: City of Ashes


anotace: Clary Frayová si toužebně přeje, aby se její život zase vrátil do normálních kolejí. Ale co je vlastně normální, když jste lovec stínů, zabíjíte démony, vaše matka je v kómatu způsobeném kouzlem a vy najednou vidíte vlkodlaky, upíry a víly?




The Mortal Instruments: Angelic powerPo vzrušujícím prvním díle jsem neochvějně čekala, až se mi do rukou dostane i druhý díl této démonické série. Město z kostí mě totiž skoro donutilo číst celou noc kvůli tomu, abych věděla co možná nejdřív, jak bude příběh pokračovat.

Město z popela mě ale totálně zklamalo. Přišlo mi, že ta knížka vlastně o ničem není a skoro vůbec si už nepamatuji, co se dělo na začátku. Stalo se pár důležitých věcí. Dobře, tak budu jé fandit a řeknu, že asi dvě věci, které mě celkem překvapily. Ale vážně? 400 stránek skoro ničeho? To si ze mě děláte srandu?

Netvrdím, že někomu by se to nemuselo líbit, ale jelikož už pár takových knížek mám za sebou, tak si hodlám troufnout říct, že to byla nejnudnější knížka za posledních několik měsíců, co jsem četla. 

UntitledPříběh měl stejnou šablonu jako díl první. Něco se stane, je klid, něco se stane. Akorát jiný obsah kapitol. U Města z kostí to mělo nějaký švih, rychlost a hlavně jsem se zajímala o nějaká fakta. U Město z popela mi zase přišlo, že ho autorka napsala hlavně kvůli tomu, aby se knížka prodala a nejspíš se taky trochu zbláznila.

The mortal insturementsJe jedna stránka věci, když se něco stane nějakému hrdinovi a autor vás navnadí na takovou náladu, že se snad umučíte z toho, že se té postavě něco stalo a opravdu se o ní bojíte. Tak to je úplně perfektní, protože ve vás spisovatel vyvolal nějaké emoce. Ale určitě znáte případy, kdy vlastně ani nemá smysl přemýšlet nad tím, že se někomu něco stalo, protože je jasné, že bude zase v pořádku. 

Good Book + Tea + Snuggled up in bed = Perfect Night :) A přesně takový jsem měla pocit z Města z popela. Jako by neměl žádný smysl. Absolutně mi přišlo zbytečné to číst. Vlastně v příběhu došlo jen k pár změnám ale jinak to skončilo nijak. 

Knížka mě tedy hořce zklamala a pokud čtete mé recenze, tak víte, že já nejsem zlá. Ale když mě něco vážně naštve, tak vám dám vědět. :D Každopádně si myslím, že Město z popela bylo jakýmsi mostem mezi prvním a třetím dílem, kde se autorka potřebovala vypsat a možná trochu zhoršit náladu čtenáře. Nejvíc mě asi naštvalo to, že jsem se z části dozvěděla TU věc, která mi vrtala hlavou celou dobu mezi nečtením Nástrojů smrti, ale v příběhu se nic nestalo. Jenom prostě myšlenky a nápady ale všechno je fuč a to, na čem mi v knížce záleželo nejvíc, chybí. I když autorka se o něco pokusila. Jenže ten pokud dopadl tak, že mi z něho bylo docela špatně. Dávám jí tedy 2 hvězdičky z 5-ti doufaje, že se to snad v třetím díle zlepší. 

P.S. Knížka má ale jeden velikýýýý plus! Krásně voní! :3

moje hodnocení: 


14 komentářů:

  1. Knihu jsem zatím nečetla, ale jsem na ni zvědavá. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto je kruté :D Mne sa dvojka páčila úplne najviac :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jsem ji četla ve špatný čas! :D

      Vymazat
    2. Alespoň nikdo tu umí ocenit snahu spisovatelky <3 ta holka je totální píča všechny díly i film město z kostí byly geniální :-)

      Vymazat
  3. Viděla jsem Město z kostí, knížku jsem zatím nečetla, ale musím říct, že film byl jakýsi... nepochopený z mé strany. Že by ho měl zhlédnout nejspíše jen ten, kdo četl knížku, nevím..:)

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu jsem ještě nečetla ale chtěla bych. Je mi líto, že tě kniha zklamala, snad ten třetí díl bude lepší. =)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, k tomuto článku to určitě nepatří, ale musím ti dát vědět o tom, že jsem tě nominovala liebster blog award... Tady jsou bližší informace : http://puttov.blog.cz/1312/liebster-blog-award

    OdpovědětVymazat
  6. Knížku jsem ještě nečetla, viděla jsem jen film, ale docela jsi mě tou recenzí překvapila :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty první tři knížky jsou fajn, ale zbytek to je jenom něco jako pokračování pro peníze rozvedené z detailu, že se nenašlo jedno mrtvé tělo (samozřejmě nezmiňované osoby), které se pak probere a začne páchat další zlo. Zatím to volné pokračování má dva díly a další má vyjít někdy na jaře s tím, že se to všechno nějak stihlo vyřešit, ale bylo zde ponecháno nějaké ale. Takže na závěr bych chtěla říct, že nejlepší jsou tak akorát ty tři díly. Zbytek můžete nechat plavat. Jinak film mi přišel nic moc.

    OdpovědětVymazat
  8. Hele já teď čtu tu knížku a naho je báječná <3 <3 miluju ty knížky a miluju ten film <3 <3 <3 :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jsi totální píča ty knížky a i ten film a vše co je s tím spojené je nej nejlepší :-\ a ty jsi taková krava že ani neumis ocenit snahu. Tak si skous napsat takouvouhle knihu a teprve potom si rikej co chceš ty vyjebana píčo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má právo mít svůj názor. Pokud to takové děti jako ty nechápou, tak ať prosím nedávají svůj komentář plný hrubek a bez slovní zásoby pod článek, který nikoho nemá zraňovat. Má jen vyjadřovat můj názor. To že si myslíš něco jiného je v pořádku ale přeci by normální člově hned nezačal takhle ubožsky nadávat a hysterčit kvůli nějakému článku. :)

      Vymazat
  10. Zdravím, ve svém článku "Externí recenze" jsem použila úryvek z tvé recenze. U úryvku jsem umístila odkaz na celou tvou recenzi i tvé jméno. Pokud bys se zveřejněním úryvku nesouhlasila, pak stačí napsat a úryvek smažu. ;)
    Děkuji za pochopení a přeji hezký den..:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!