10. února 2013

RECENZE: Čarodejnice z Hex hall

Čáry, máry... fuk

anotace: Sophie Mercerová je čarodějka. Jenže její kouzla většinou skončí katastrofou a její poslední šancí je Hex Hall, elitní nápravné zařízení pro adolescenty Prodigia, tedy pro čarodějky, kouzelníky a řádku dalších bytostí. Sophie se už během prvního dne podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, zakouká se do přitažlivého kouzelníka a dostane novou spolubydlící, jedinou upírku na škole. Vedle (ne)obyčejných školních starostí bude Sophie muset čelit i zlovolné síle, která začala útočit na studenty Hecate Hall.

autor: Rachel Hawkins; vydalo: Knižní klub;
v roce: 2011; celkem: 240 stran; 
série: Hex hall; díl: první;
originál: Hex hall



Tumblr_lwegoxgtmo1qertf3o1_500_largemenší shrnutí děje: Sophie je čarodějka. Prakticky se to dozvěděla, až když dospívala, ale na tom nesejde. Jde o to, že zpacká jedno (ne)malé kouzlo lásky, které ji přivede na školu jménem Hecate Hall- všichni ji říkají Hex hall-, kde se setká s různými nadpřirozenými bytostmi jako jsou víly, vlkodlaci, čarodějky a s její spolubydlící upírkou Jennou. Všechno je fajn (teda vlastně ne) až na protivný holky, čarodějky a krásného kluka jménem Archer. Navíc ve škole se dělí hrozné věci- jedna studentka umřela a druhá byla zraněná. Sophie zjišťuje, že jí hrozí velké nebezpečí.

Tumblr_mi0o9to08k1s4fzemo1_500_largemoje pocity, dojmy: Hex hall mě nijak moc nelákala. Knížka mi připadala jako něco, co jsem už viděla v televizi a nechtěla se mi moc číst. To jsem byla ale velice překvapená hned na prvních stránkách. Všechno bylo tak hezky... kouzelné a čarodějnicky zpracované. Toť první kapitola ale když se Sophie dostala do školy- to bylo něco. "Ošklivej pejsek" a já jsem se válela po zemi, když nastal tento incident. Jasně, že mi hned v tom momentu spadl Archer do oka. Takový typický zlý klučina. (:D)

Děj plynul tedy velice rychle a velice poutavě, takže jste doopravdy nemohli odtrhnout oči od stránek. Občas vás zamrazilo na zádech a pak jste se popadali za břicho. Vlastně mi přišlo, že jak jdeme hlouběji do příběhu, tak tím je temnější. Každopádně byl takový lehký, nezávazný, vtipný. Strašidelný taky. Navíc Archer, dokonalý kluk, měl alespoň nějakého ducha. Byl milý (jako všichni ti úžasní kluci z knížek) ale měl v sobě něco hlubšího. Takže si i po konci myslím, že je skvělý, i když hrdinka si myslí úplně něco jiného.

Tumblr_m1jypeybof1qmgmouo1_500_large
Máme tady všelijaké zrůdičky. Víly, vlkodlaky, čarodějky a jednu studentku upírku. Víly mi přišli takové nafintěné a pyšné. Přesně to se mi k nim hodí. Vlkodlaci, byli zase uslintaní (:'D) a takový silní a trochu výbušný. Šlo z nich místy strach, ale jsou to přeci lidi, co se mění ve vlky- v jednom případě to byla puma...? Každopádně čarodějky jsou nám nejblíže a já osobně bych kouzelnící byla velice ráda. Začarovat někoho tak, abych se mu líbila není zlé (:D) ale takhle já vlastně neuvažuji. No a máme tady i tu růžovou upírku Jennu, o které si většina "lidí" v Hex hall myslí, že zabila svoji spolubydlící a nejlepší kamarádku. Rozhodně jsem byla vždy na její straně.


Demonglass_jkt-15b55d_large
První a druhý díl
na závěr: Kniha byla čtivá, víc než nadprůměrně vtipná- takže megavtipná-, tajuplná, strašidelná romantická. Styl autorčina psaní se mi velice líbil a rozhodně to se slovy umí. Ještě teď si vzpomínám na ty hlášky. No a to nemluvím o příběhu samotném, který vyvrcholil fakticky nečekaně ale podle mě dokonale. Snad ani nemusím říkat, že knize dávám pět hvězdiček a už se těším na to, až si přečtu druhý díl.

10 komentářů:

  1. Táto séria je moja srdcovka - hneď po Harrym Potterovi :D Strašne sa teším na School Spirits :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se- je úplně úžasná. Velice se těším na druhý díl a pomalu se propracuju až k poslednímu. :D

      Vymazat
  2. Na druhý díl se opravdu těš! Bude to další dobrodružno a tajemno, místy trochu romantiky, ale hlavně výtlemy skoro v každé kapitole. :D Hlášky Sophie by neunudili ani mrtvolu.. Hex Hall je prostě skvělá trilogie a komu se nelíbí, ať mi políbí.. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Zvedavá na druhý diel som aj ja,ale žeby som skákala po strop, to nie :)
    Ale očividne som jedna z mála, ktorá za Archera nepadla na zadok :D Ale vzhľadom k tomu, ako jednotka skončila, je možné, že dvojka bude mať u mna lepší úspech :)

    OdpovědětVymazat
  4. Včera jsem dočetla poslední díl a docela ti závidím, že máš dva díly ještě před sebou! Mně bylo strašně smutno, že už to končí... :D Já tuto sérii miluju a Sophie s Archerem patří mezi mé nejoblíbenější postavy, jsou prostě skvělí. ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Súhlasím 8) Túto sériu úplne zbožňujem 8)

    OdpovědětVymazat
  6. Miluju tuhle sérii, ale ještě jsem se nedokousala k Bitvě o Hex Hall, to mě tak štve!!! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Kniha mi včera přišla, už si ji brzo přečtu :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Úplne s tebou súhlasím. Už dávno som ju chcela prečítať a konečne som ju získala a absolútne nesklamala. Je dokonalá. Už sa teším, keby prečítam pokračovanie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Druhý i třetí díl jsou úplně skvělé! Máš se rozhodně na co těšit! :)

      Vymazat

Děkuji za každičký komentář!