12. prosince 2012

RECENZE: Iluze

Pro lásku k vílám...


anotace: Tajuplná lovkyně trollů Klea sice zbavila Laurel zákeřného Barnese, ale nebezpečí stále není zažehnáno. A ještě ke všemu nikdo neví, kdo Klea ve skutečnosti vlastně je a zda je jí možné věřit. Na začátku nového školního roku Klea poprosí Laurel, aby dohlédla na Yuki, kterou údajně zachránila z rukou trollů v Japonsku. Jakou roli vlastně Yuki hraje? Laurel je nedůvěřivá. Zdá se, že se bez Tamaniho pomoci neobejde.




autor: Aprilynne Pike
vydalo: FortunaLibri
v roce: 2012
celkem: 375 stran
série: Křídla
díl: třetí ze čtyř
originál: Illusions


menší shrnutí děje: Laurel je pořád v nebezpečí. Troll Barnes je sice "odklizený" ale nikdo neví, co mají znamenat jeho stoupenci za dívčiným domem. Navíc se do příběhu přimotá japonka Yuki, ktera je údajně v Crescent City na výměnném pobytu. S ní se ale zaplétá věčně tajemná Klea, o které nikdo nic neví. Aby to nestačilo, Laurel musí řešit koho si vybrat- Davis nebo Tamani? Vše je velice složité a je jen na ní jak se rozhodne.

moje pocity, dojmy: Tuto sérii jsem měla vždycky ráda. Byla taková milá a nezávazná. Pamatuji si, že když jsem četla první díl Křídla, nemohla jsem přestat a četla jsem přes celou noc, jen abych věděla jak kniha skončí. Druhý díl Kouzlení byl také dost dobrý ale svět víl Avalon mě docela zklamal- čekala jsem více nečekaných nápadů autorky a něco opravdu úžasného, avšak dočkala jsem se něčeho, co jsem už četla. Tento třetí díl se mi také líbil. Autorka znovu vymyslela něco nového za děj, a za to má ode mě bod. I když při konci knihy jsem hltala jednu stránku po stránce a pak jsem se zaraženě dívala na "poděkování" a říkala jsem si "Cože, to už je konec?!". Ano, ano, kniha byla zakončena dost otevřeně, což mě chvíli štvalo ale pak jsem si říkala, že se alespoň budu most těšit na další a tímto i poslední díl. 

Vžít se do role Laurel mi nedělá žádné potíže. Je to docela milá holka, až na nějaká její rozhodnutí, která mi přišla opravdu unáhlená. No co, každý nemůže být dokonalý. (:D) Laurel byla vždy ochotná a myslela na druhé. Její vztah k rodičům je obdivuhodný ale vždy mě docela štvalo, že si nedokáže vybrat mezi Davidem a Tamanim. Když se vžiji do její situace tak bych měla docela jasno (David) ale na druhou stranu ji docela i chápu a když nad tím tak přemýšlím, tak se do pro a proti docela zamotávám. Každopádně mi vždy docela Tamani vadila to asi už nezmění. Jsem ale velice zvědává, koho si nakonec vybere, ať už Tama nebo Davida nebo nikoho. 

poslední díl této série
Styl autorčina psaní je dost poutavý na to, abych o něm psala. Umí docela dobře popisovat a její vymyšlené dialogy, tím myslím hlášky, jsou některé opravdu povedené. Ale možná mi chybělo trochu více podrobnějšího nebo výstižnějšího popisu dané situace. Některé věci jsem si podle jejích slov představila docela divně a možná by mi nevadilo, kdyby vysvětlila danou věc jasněji. Každopádně je Pikeová dobrá autorka a její knihy mě baví.

na závěr: Pokud jste četli předchozí díly, tak si knihu určitě pořiďte. Iluze mě rozhodně nezklamaly a už se těším na poslední díl, kde se už konečně vystěvtlí kdo přesně je Klea a proč se vlastně do příběhu připletla Yuki. Snad budu mile překvapena. 

moje hodnocení:
4,5/5

Za poskytnutí výtisku knihy děkuji nakladatelství FortunaLibri. Knihu si můžete zakoupit ZDE

1 komentář:

  1. Ja som čítala len 1. diel, ale bol naozaj dobrý 8) také milé čítanie, ale ten trojuholník je tam strašný! Team David 8P

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!