7. září 2012

RE- Tajný kruh: Zasvěcení

Anotace:Cassie je donucena se přestěhovat ze slunné Kalifornie do ponuré Nové Anglie s stále touží po svém starém životě. A to přesto, že cítí zvláštní spřízněnost s hrozivou skupinkou teenagerů, kteří terorizují její školu. Po zasvěcení do klanu čarodějek, které už po staletí ovládají Nový Salem, se stává součástí Tajného kruhu, opojného a smrtelně nebezpečného zároveň. Ale pak se zamiluje do záhadného Adama a musí si vybrat, zda odolá pokušení, nebo se odváží použít temné síly k tomu, aby získala, co chce- i když ji to může zničit.



  • napsala: L.J. Smith
  • vydalo: CooBoo
  • v roce: 2011
  • celkem: 232 stran
  • moje hodnocení: 7/10
  • originál: The Secret Circle: The Initiation
  • díl: první



Načrtnutí děje: Cassie se přestěhuje do Nového Salemu v Novém Anglicku. Začne chodit na střední školu, a ze začátku je trochu smutná z odloučení od svých kamarádů, ale pak se ji naskytne nová příležitost začít znova a to ji potěší. Její první dny v nové škole si představovala jinak než, že její spolužáci na ní budou koukat jako na ztělesnění zla. Tedy ne doslova, ale když ji vyklouzne na jaké ulici bydlí, všichni se najednou začnou chovat divně.
Navíc do stejné školy, jako Cassie, chodí jakýsi klub, který každý respektuje, dokonce i učitelé a celkově dospělí. Cassie se nestačí divit jak všichni z klubu ovládají školu. Také začne mít menší problémy a to se členkami klubu, které ji budou hrozit podříznutím krku.
Cass ale po delším čase zjišťuje různá tajemství klubu a začíná lépe chápat jeho chování. Začne mít touhu také do něj patřit. Otázkou je, jestli ji přijmou, nebo ne? A co láska na první pohled, Adam? Uvidí ho ještě někdy?
Názor na knihu: Tak, jako první věc musím napsat, že Tajný kruh mi úplně změnil názor na knihy od Smithové. Velice mi připadá, že rozdíl mezi touto knihou a Upířími deníky je dosti velký, tedy vypadá to, jakoby tyto dvě knihy psaly dvě různé osoby. 
Kniha na mě působila klasicky. Střední škola, krásný kluk (rezavé vlasy?! :D) a nakonec něco tajemného a neskutečného. 
Nejdřív jsem se do děje nemohla zakousnout, ale jak jsem četla dál, kniha mě bavila víc a víc. Nejspíš to bude mnou, ale ze začátku ani v půlce knihy jsem nepoznala hlavní zápletku. Tedy to největší "tajemství", které si můžete přečíst v anotaci- proto jsem to nedělala (:D). 
Tuhle recenzi píšu asi měsíc, a mě nebaví. Nevím co k této knize napsat. Prostě nepatří mezi ty, které bych četla víc krát, ale pomůže, když chcete zaplnit čas. (:))


5 komentářů:

  1. Já když jsem si přečetla anotaci, tak první půlka té anotace je skoro stejná jako ke stmívání. Přestěhuje se ze slunného místa na deštivé atd. Přečetla jsem si jí, potom i malou část druhého dílu, ale musím říct, že jsem se ři čtení druhého dílu pořád pozastavovala nad tak ohranými větami a dějem. Podle méh názoru taky jen k zaplnění času.

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa tiež Tajný kruh páčil omnoho viac ako Upírske denníky. Súhlasím s tebou, že je medzi nimi veľký rozdiel. :) a s touto vetou úplne súhlasím: Prostě nepatří mezi ty, které bych četla víc krát, ale pomůže, když chcete zaplnit čas.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som pozerala seriál, ktorý sa mi veľmi páči 8) a dokonca nová séria slubuje úžasnú zápletku! 8D

    OdpovědětVymazat
  4. Četla jsem a naprosto souhlasím s tvou závěrečnou větou. Napřed se mi líbila, ale pak jsem nemohla přelouskat pár stránek a už jsem se knížce vzdálila...není to top book, ale není ani úplně k zatracení ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!