12. prosince 2016

Knižní výzva 2017

Všechny srdečně zdravím!
Jak je v blogosféře každoročním zvykem, tak i tento rok nesmí chybět čtecí výzva. Ať už jen na goodreads nebo na skvělém blogu Knižní nadpřirozeno, jehož autem je Ells. :)


Nevím jak vy ale já jsem tenhle rok totálně proflákala a mé čtecí skóre je na bodu mrazu. A to doslova. No dobrá, možná jsem zabrouzdala do míst jako jsou Bradavice, ale to taky jen na chviličku o prázdninách a teď, když je znovu škola, tak za jeden den je zázrak pokud dám tak 30 stránek. Načež včera jsem usnula rovnou po dvou- ještěže jsem ji ve spánku nějak uklidila na noční stolek a nenechala si ji na obličeji.

O povinné četbě ani nemluvím. Dneska jsme měli přednášku od vysokoškolského profesora antiky, který se nás zeptal, kdo všechno četl Odysseu. Bylo smutné, když se přihlásila jedna jediná ruka.., která ještě k tomu patřila učiteli filozofie. Nu máme se za co stydět. Ne, že bychom příběh zhruba neznali ale na rozbor to zrovna nevypadalo.

Když se ale vrátím k výzvě roku 2017- blíží se mi maturitní ročník (pls send help) a jelikož jsem ten typ, co neustále říká, že by měl něco udělat a nakonec to dopadne úplně jinak. Tak jsme si prostě řekla, že ne! Takhle to dál nepůjde! :P A rozhodla jsme se, že příští rok, počínaje zítřkem, budu povinně číst a čtení prokládat povinnou a zábavnou četbou. Tak abych těch knížek přečetla alespoň 50. V minulosti  pro mě bylo normální mít konto 45 knih. Tak si říkám, že ta padesátka bude příjemná výzva. 



A co vy a vaše novoroční knižní výzvy a předsevzetí? Taky jste tenhle rok proflákali jako já? :)


6 komentářů:

  1. Já jsem zakládala blog až po novém roce, takže jsem se žádný limit nedala, ale zatím to vypadá kolem sedmdesátky :D Takže já jsem docela spokojená :D Nicméně na příští rok si dám limit 60, protože přeci jen už budu pracovat na diplomce a nebude tolik času. Ale není důležité číslo a radost z těch knih :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sedmdesát zní skvěle, snad se taky někdy dohrabu k tak vysokému číslu! :D Budu ti držet palce, ať vše stíháš. :) A souhlasím s tebou, nejdůležitější je si knížky hlavně s klidem a s chutí užívat. :)

      Vymazat
  2. Taky se letos prvně zapojím. Jelikož si eviduji, kolik knih jsem přečetla, tak tento rok stihnu zakončit s číslem 69, tak si asi dám sedmdesátku, nicméně, jak říká Katy - důležité je, aby čtení bavilo a je celkem jedno jestli je to deset nebo sto knih za rok :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se také zapojím, letos poprvé. A zvolím si jen 40 knížek. To mi bohatě stačí. A vůbec, důležitý je požitek ze čtených knih a tak tuhle výzvu budu brát. Buď se povede nebo ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beru to stejně! :) Když nad tím tak přemýšlím, tak by se mi možná hodilo víc taky těch 40 knih. Nu co, uvidíme, jak se nám povede! :)

      Vymazat

Děkuji za každičký komentář!