14. ledna 2014

RECENZE | Čas mezi námi

|Času máme všichni strašně málo|

autor: Tamara Ireland Stoneová
vydalo: Knižní klub
v roce: 2013
celkem: 304 stran
originál: Time between us


anotace: Středoškoláci Anna a Bennett se správně nikdy neměli potkat. Ona žije v roce 1995 v malém městečku poblíž Chicaga, on v roce 2012 v San Francisku. Bennett však disponuje zcela výjimečnou schopností: dokáže cestovat časem i prostorem. Tak se dostane i do Annina života a navzdory svému přesvědčení se do ní zamiluje. Jejich vztah se prohlubuje a Bennett postupně odhalí Anně všechna svá tajemství. Zákony času jsou však neúprosné a hrozí, že Bennett nebude moci zůstat v minulosti, do které vlastně nepatří. Podaří se Anně a Bennettovi přelstít neúprosný osud, nebo je čas rozdělí navždycky?


Čas je nevyzpytatelný. Nikdy nevíme, co se nám v budoucnosti stane. Koho ztratíme nebo co ztratíme. Fascinují nás schopnosti, které jsou v našem světě pro běžné lidi nereálné. A proto je tato knížka tak zajímavá.

°°°
Hlavní hrdinka je úžasná běžkyně s vynikajícím prospěchem z španělštiny a její nejlepší kamarádka je ta nejhezčí holka ze školy. Žije únavný život, kdy se prakticky nemůže dostat za hranice amerického státu, ve kterém žije. Ale vždycky toužila cestovat. 

Bennett je krásný sexy kluk. Je tak nějak dokonalý a roztomilý. Každopádně autorka si dala záležet na tom, aby byly vidět i jeho malé chyby. A abych nezapomněla- umí cestovat časem a přemisťovat se na jakákoli místa na zemi. Kdo by takového kluka nechtěl, že?

°°°

Abych řekla pravdu, tak jsem vážně doufala ve skvělou knížku, kterou si s plnou chutí užiji. A...

...a mně je už jasné, že Čas mezi námi se stal jednou z mých nej knih, co jsem četla a budu číst v roce 2014. 

Vážně závidím autorce tu schopnost vystihnout daný moment a popsat ho absolutně perfektně. Jako by mi četla myšlenky. Úplně nejsamlepší na tom bylo to, že jsem se naprosto dokonale vžila ze začátku knížky do hlavní hrdinky.

I když vám jsou některé události úplně jasné, začnete o nich po chvíli čtení pochybovat. Vážně se jim nic nestane? Autorka vás nechá ponořit se do vlastních pochybností a zamotá vás do konstrukce celého příběhu. Někdy vám vyhrknout slzy do očí, někdy pociťujete velkou naději... a po čase jste zamilovaní až po uši. Samozřejmě se mi pár krát stalo, že se mi chtělo zvracet, ale to nechme na jindy. 

Skutečnost, že můžete cestovat všude po světě a chodit sem a tam v čase (s různými omezeními) dodává příběhu takové grády a zajímavý děj, že knihu jednoduše nejde jen tak odložit. A Když už ji odložíte, tak budete ještě chvíli dumat nad všemi těmi informacemi. Ve zkratce jsem se cítila, jako by moje hlava začínala mít úplně nový rozměr. Samozřejmě, že jsem už viděla film s podobnou tématikou ale u této knížky jsme byla jednoduše úplně na větvi. 

°°°

Čas mezi námi doporučuji se všemi hvězdičkami, co mám ve své moci. Má krásnou obálku, překrásný příběh, silné charaktery. Možná se po ní budete muset jako já jít zaběhat. Knížce dávám 5 hvězdiček z 5. Byla jsem na ni přesně naladěná. Taková romantická náladička, takže jsem ji úplně hltala. Rozhodně si ji musíte přečíst!! :)

moje hodnocení:

8 komentářů:

  1. Přemýšlím, že si tuhle knížku pořídím, protože mě velice zaujala anotace. Cestování časem mě baví, takže bych neměla mít s Časem mezi námi problém. :D)

    OdpovědětVymazat
  2. No myslím, že mi v nejbližší době skončí v košíku :D. Díky za tip :).

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to si určitě přečtu!
    (Mimochodem, díváš se na Doctora Who? To je super seriál o cestování v čase!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Doctora Who jsem viděla jeden díl ale plánuji se podívat na celou sérii! A díky za tip!m :D

      Vymazat
  4. Vyzerá to úplne super ! :) Aj keď mi to pripomína trošku sériu od Meg Cabbot :Mediátor :)
    Mám rada také knihy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem o ní slyšela, a samou chválu! Tak si ji asi při nejbližší návštěvě knihkupectví zakoupím:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!