27. října 2013

RC RECENZE: Setkání s duchem (Mezi nebem a zemí)

|Můžu se po smrti zamilovat?|

autorka: Stacey Kade
vydalo: Fragment
v roce: 2013
celkem: 216 stran
série: Mezi nebem a zemí #1
originál: The Ghost and the Goth 1


anotace: Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale... Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat - spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?

Máte chuť si přečíst něco "normálního" ale přitom naprosto šíleného? V tom případě Setkání s duchem je Vaše knížka! 

Untitled
Teď ale vážně. Vždycky mě opravdu bavily filmy nebo knížky ze středních amerických škol. Byly tak uhozené a... no americké. Do toho připlést ještě posmrtný život a řešit filozofické otázky s pomocí ironických hlášek a dokonalých zubů? Proč ne.

Můj zážitek z této knížky byl takový, jaký jsem očekávala. Možná jsem dostala i něco víc, než jsem si myslela, že dostanu. Děj mě totiž do sebe vtáhl a najednou jsem koukala a říkala si: "To už jsem tak daleko?!" 

°°°
Jak se to všechno stalo a kdo u toho byl 

TumblrDostáváme se do světa střední školy, která má svá pravidla a žáci mají jakási svá místa a postavení ve školní společnosti. Co si budeme vykládat. Buď jste oblíbení nebo absolutní nuly. Samozřejmě jsou tady lidi, kteří jsou něco "mezi tím", ale s těmi se nikdo moc nebaví. 

(3) TumblrHlavní hrdinka Alona je jak se patří "královna" školy. Nejkrásnější a všude chtěná. Má svého úžasného kluka a kamarádky na smrt. Haha, až do té doby, dokud náhodou neumře na cestě, kde ji přejede autobus. Jak tragický konec. Jenže bohužel to pro Alonu konec neznamená. Naopak se začíná jako duch seznamovat s "životem", kde ji nikdo nevidí- kromě ostatních duchů a Willa.

Will je typický podivín, o kterém si všichni myslí, že je absolutně na hlavu. Jenže jak byste se chovali Vy, kdyby jste pořád potkávali duchy, kteří po Vás pořád něco chtějí? Řekněme, že bez pár zhroucení by to nešlo. 

Alona samozřejmě potřebuje pomoc a tak nám začíná zápletka, kdy neví co má udělat, aby odešla do "nebe" a Will jí musí/chce/bude chtít pomoct. Jsou tady ale různé další důležité záležitosti, jako Willův lezoucí mi na nervy psychiatr. 

°°°
FantasiaKniha je psaná ve stylu dvou pohledů: Alonina a Willova. Střídají se opravdu rychle a někdy jsem měla problém zapamatovat si koho vlastně zrovna čtu. Někdy jsem si zase říkala: "Jak jsem si nemohla zapamatovat, koho zrovna čtu? Vždyť je to jasné."

Každá knížka, která má super skvělé hlášky mě rozhodně vždy osloví. Proto Vám musím oznámit, že Alona i Will je metaly jednu za druhou a Vy byste si je neměli nechat ujít. 

Důležitá je myšlenka knížky, kdy se zamyslíte nad svým životem. S různými lidmi máme různé vztahy, ale chceme je mít takové jaké jsou?

°°°
Nakonec Vám nezůstane nic jiného, než knížku dočíst a doufat, že si v blízké době pořídíte další díl a dozvíte se jak Alonin a Willův příběh bude pokračovat. 

V celku bych to shrnula jako příjemnou knížku na léto, která Vás ale může i vylekat. Dávám jí 3 hvězdičky z 5 a těším se, až si přečtu další díl. :)



moje hodnocení: 


P.S. Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí RC výtisku! :)

2 komentáře:

  1. Měla bych chuť hned začít tuhle knížku číst, pokud bych momentálně nečetla hru o trůny :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!