14. října 2013

Liebster Award Tag |že co?! :D|

Jabko lidi! :3
Jak se máte? Vůbec nevím, co se tady v blogosféře děje, ale pár lidí mě nominovalo do tohoto tagu, ať už ho vymyslel kdokoli. Prosím, napište do komentáře autora! :D Každopádně je super, že jste si na mě vzpomněli. Táňo, Erný, Anette a Maruško- moc díky! :) 

Pravidla tagu: 

  • Řekněte o sobě 10 věcí.
  • Odpovězte na 10 otázek blogerky, která vás nominovala.
  • Vymyslete 10 otázek pro ty, které budete nominovat.
  • Nominujte 5 blogerů, kteří mají méně než 200 pravidelných čtenářů.
  • Informujte blogery o tom, že jste je nominovaly.

10 věcí, které bych na sebe práskla:


1. Zbožňuji oranžovou.

Beauty2. Jsem slovenka, ale slovensky ode mě nikdy nic číst nebudete, protože od 4.třídy žiji v ČR a jaksi jsem zapomněla všechna pravopisná pravidla (v češtine to není o moc lepší, ale rozdíl v tom je :D). Když mě ale uslyšíte, připadá Vám, že jsem z Moravy... Vážně občas neumím mluvit. Prostě slovenština forever. ♥

3. Každou chvíli jsem na něčem jiném závislá. Jednou je to Harry Potter (ten forever&always!), Stmívání, Les rukou a zubů... Momentálně to je Město z kostí! :3 A ještě Youtube- ČR a SR vloggeři a letsplayeři.

Harry Potter4. Občas mám chuť tenhle blog zahodit do koše a už se nevrátit. Pak to ale zamítnu. :D Momentálně je období, kdy nevím, jestli vlastně sem chci chodit, nebo ne. 

5. Jsem hrozná v češtině. Vím to a vy se s tím budete muset smířit. :D Nikdy jsem netvrdila, že češtinu zbožňuji, nebo že chci jít na nějakou literární školu. Prostě čtení a zájem o češtinu je něco jiného. :D

Golden Unicorn6. Chtěla bych bydlet v Praze. Potřebuji kolem sebe lidi. Je to tam živé a navíc je tam o hodně víc možností, než kde bydlím teď.

7. Když už jsme u toho, tak bydlím v Libereckém kraji. Když jsem bydlela na Slovensku, tak to byly Vráble. Nic? Říká Vám něco Nitra? :D

8. Zbožňuji rap a dubstep, ale přitom mám ráda i něco od 1D. o.O

Beautiful Black and White Photography - Smashing Magazine9. Strašně moc obdivuji lidi, co dělají parkour. A ne, nemyslím to, jak koně přeskakují přes překážky. :D -->google<-- 

10. Vždy se snažím dělat něco, co by mě mohlo bavit. Pak ale končím ve špatných a docela pro mě těžkých situacích. Třeba moderování na vánoční akademii... Proč jsem se přihlásila?! Grrrr >.< :D


10 smíchaných otázek pro mě:

you'll see them someday1. Máte slabost pro krásné obálky?
Jasně že mám! :D Miluji krásné obálky... taky proto jsem si koupila SR vydání Města z kostí. :3 Prostě a jednoduše knížka možná je dobrá uvnitř, ale každý se nejdřív podívá na obálku a udělá si o ní nějaký obrázek. Stejné je to i u lidí.

2. Čteš si ve vaně?
INK361 - Photo - Haaaa, dobrá otázka Erný! :D Někdy ano. Vlastně jsem to udělala jen dvakrát- když jsem četla Harryho Pottera 3.díl a Hostitele. Prostě jsem chtěla vědět, jak to pokračuje a žádná vana mi v tom nezabrání! Pravda je ale ta, že se strašně bojím, že mi knížka upadne do vody, takže to moc často nedělám. :)

3. Máš radši psa nebo kočku?
Pejci jsou mé lásky. Jsou roztomilí a zlatí. Kočky mají svůj vlastní mozek a jsou takové arogantní. Každopádně jsou taky super. 

Algumas Observações | Por Fernanda Rodrigues4. Jak vypadaly tvé blogové začátky?
(4) TumblrPořád mám pocit, že začínám znovu a znovu, protože na chvíli zmizím a pak se zase vrátím, což blogu nedělá dobře- but i know that. Btw. mé začátky byly dost hrozný. Vlastně jsem psala jen kvůli tomu, že jsem měla vánoce z pomyšlení, že něco píšu. Nikdo na můj blog nechodil. Byl celý oranžový a na pozadí byla taková stromová alej. Nevěděla jsem, že existují knižní blogy. Jednoduše jsem nic nevěděla- co je recenze, jak zarovnat text... Bylo to dost frustrující. Naštěstí na blog chodily kámošky a hodně mě v něm podporovaly. Ještě pořád mě podporují a je to skvělé. 

5. Je nějaké místo kde čteš nejradši?
Postel-nejlepší kamarád pro všechny případy.

6. Kolik máš doma nepřečtených knih?
Follow Me On Tumblr http://cokgulenadam.tumblr.com/V poslední době čím dál víc a víc. :/ Cca 10.

7. Sleduješ filmy, které mají knižní předlohu? Je nějaký takový film, který se ti líbil víc než kniha nebo se jí alespoň přiblížil?
Anooooo! Úplně žeru filmy z knižní předlohy. :3 Velmi ráda pak porovnávám knihu s filmem. Film, který se mi líbil víc, než kniha? Určitě Stmívání. Prostě knížku stačí přečíst jednou, ale na film se ráda podívám víckrát. Až na Nový měsíc. Ten mě strašně vytáčí- "Edwarde, ty jsi mě opustil!", "Mám tě ráda Jacobe, nemůžu bez tebe žít ale... neeee" grrrr -.-"

There is nothing else I can say...8. Usnul jsi někdy při čtení?
Ano! Je dost blbý se probudit a zjistit, že ležím na knížce, která má několik přehnutých stránek. To nepotěší. :D

9. Tvůj nejoblíbenější sport?
Volejbaaaaaaal! :'3 ♥

10. Na co jste v knihách přímo vysazeni?
Na líbání, nebo ne? :D Ten blažený pocit, když se konečně políbí! :3


Otázky pro Vás:

Stay strong and smile ∞ | via Tumblr1. Jaká knížka ve tvé knihovně nejvíc voní. Co ti ta vůně připomíná? (Teda, kromě tisku a stránek :P)
2. Šel/a bys to Narnie? Pokud ano, proč? A proč ne?
3. Jak často se díváš v knize na poslední stránku? Přiznej se! o.O
Read | via Tumblr4. Stalo se ti někdy, že si z knížky dostal/a záchvat radosti, nebo jsi prostě z dané události v ní úplně zmlkl/a a jen tak se koukal/a do blba dokud ti nedošlo, co se vlastně právě stalo? Pokud ano, jaká knížka to byla?
5. Jak často si fotíš knihy? :D 
6. Jak dlouhé bylo tvé nejdelší nečtecí období?
books7. Choval/a ses někdy jako hrdina/ka v knížce, kterou jsi zrovna četl/a?
8. Jak nejvíc jsi kdy poškodil/a knížku?
9. Kolik jsi zatím vyhrál/a knížek v soutěžích? Kterou si nejvíc ceníš? :)
10. Co nemáš rád/a na naší knihoblogomolské komunitě? :D

Nominovaní: 

5 komentářů:

  1. Ty Nitrančanka, takto ma opustiť 8D Nitra je pre mňa blízko.
    Celý čas čakám hlavne na bozk 8D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se třeba můžeme někdy sejít! Jezdím tam dvakrát do roka. :P

      Vymazat
  2. Wow to jsem ani nevěděla, že jsi ze Slovenska bych to neřekla a nepřijde mi to s Tvojí češtinou nijak zlé :) A parkour taky fakt obdivuji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaach, moje čeština je... no comment. Ale asi jsou na tom někteří hůř. :D Parkour je úplně mimo mé chápání gravitace. :O :D

      Vymazat

Děkuji za každičký komentář!