28. září 2013

GIF RECENZE: Město z kostí

|Stačí jen pořádně otevřít oči|

autor: Cassandra Clare
vydalo: Knižní klub
v roce: 2013
celkem: 416 stran
série: Nástroje smrti #1
originál: City of Bones



anotace: Život Clary Frayové se nenávratně změní, když se v newyorském nočním klubu stane svědkem vraždy a při tom se setká s lovci stínů, bojovníky, kteří chrání lidský svět před zlými démony. Clary zjistí, že má zvláštní schopnosti a pochopí, že svět, v němž dosud žila, byl pouhým přeludem...



____
➤ Všechny Vás vítám u další gif recenze. Na začátku bych Vám chtěla říct, že jen s nimi začínám, takže mi promiňte, pokud nebudete chápat některé obrázky. Všechny získávám ze stránky tumbrl.com. 

➤ Úkolem těchto recenzí je předvést své emoce a dojmy z knihy pomocí obrázků, které mají vyjadřovat, jak jste se v tu chvíli cítili, nebo jak jste vypadali, či jak jste si představovali emoce postav. 

¨

Když jsem zjistila, že ta knížka, kterou jsem si náhodou koupila, bylo Město z kostí.

Clary metala tak strašně dobrý hlášky po Jacovi, že bych ji za to nejradši objala. :3 Je jednoduše úplně super. Ví, co je důležité, není posedlá jednou věcí pořád dokola. Nerozumí si s každým, ale za to má pár přátel, které miluje. Vážně má úplně super vlastnosti a mě připadala, jako dobrá kámoška, se kterou bych si určitě rozuměla.

No super, autorka má tak jedinečný styl psaní, že jsem z něho zmatená. V jednu chvíli mi připadalo, že mluví ve třetí osobě a potom zase v první. Každopádně to byla třetí. :D Sice to nebylo typické ale knize to rozhodně neubralo. Naopak ji to posilnilo a mně se to strašně moc líbilo. :) (na obrázku je mé zmatené já, jak je úplně mimo z toho, že to není lehké čtení pro malé děti) :D

Vážně moc se mi ale líbil nápad s "tetováními/jizvami", které na sobě měli stínolovci. Vždycky měli nějakou funkci- například léčili. Ve filmu to bylo úžasně zpracované.

Jace je taaaaak sexyyy! :3

Ale trochu namyšlený... Stejně je to jen maska. Určitě je. Občas mě dostává, když říká, jak sám sebe miluje.

Každopádně má i své slabiny... Něco kecá a stejně se tím nakonec neřídí. :D

Políbili se!! Aaach bože, oni se políbili!!! :'D
image

Co si Simon myslí? Že se může jen tak zamilovat do Clary o vzít si ji?! Ona patří Jacovi!! :D Omg nic nechápe! -.-" Páté kolo u vozu

Tohle jsem udělala, když jsem zjistila to hrozné tajemství, které znají jenom ti, co knížku četli. Absolutně mě to dostalo. Behehe, doufám, že to je lež!! Dx

Neee, už to skončilo! Poslední stránka! Behehe
image

Sečteno a podtrženo. Knížka byla faktický bombastická. Úplně jsem ji žrala a dokonce jsem nepočítala asi 70 stran stránky(wtf?). Nevím proč, ale v poslední době to mám u hodně knížek, kdy počítám, kolik jsem už přečetla stran. U Města z kostí mi to bylo jedno. Prostě jsem chtěla vědět jak to bude dál.

Proto Vám tuto knížku rozhodně na strašně moc procent doporučuji. Buď knihu, nebo film, který je taky moc dobře zpracovaný. Je jiný. Jedinečný. Jiný, než kniha. Proto je možná tak okouzlující. :D

Jinak česká obálka se mi moc nelíbí. Já mám doma ovšem slovenské vydání, které má úplně krásnou obálku. Rozhodně se na ni podívejte! :)


moje hodnocení: 

9 komentářů:

  1. Som taká rada, že sa ti kniha páčila. Séria patrí medzi moje obľúbené. Už čítam 3. diel a ešte stále sa nič nevyjasnilo ohľadom Jaca a Clary :D To som ťa moc nepotešila :D Simon bude v ďalšej časti celkom v pohode postava :)

    OdpovědětVymazat
  2. úúú město z kostí! mám to v mém read-listu a úplně se na to těším. Nechci si ani stahovat film, ale prostě počkat na knížku!! :3
    a ten trailer k tomu filmu? já chi knížku, prostě chci! :D
    skvělá recenze :))

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som to čítala pred pár týždňami, bola som z toho paf (a ešte viac z ďalších dielov :D) A áno... Jace je TAAAAAAK sexy, že som vo svojom vnútri tancovala flamengo :D a bola z toho úplne na vetvy. Proste moje zlatíčko, no :)

    OdpovědětVymazat
  4. Užasné :)) U některých obrázku jsem teda zasmála :D Měla bys dělat takové recenze častěji :))

    OdpovědětVymazat
  5. Super recenzia 8D súhlasím, kniha je skvelá a film sa mi tiež páčil. Už som prečítala 4 diely z tejto série 8)

    OdpovědětVymazat
  6. Strašně ráda bych si tu knihu přečetla! Jenže takových je víc a penízky nikde :( Jinak moc povedená recenze :)

    OdpovědětVymazat
  7. Héééj, nominovala jsem tě na TAG. Pro více informací:

    http://maybe-better-choice.blogspot.cz/2013/10/tag-mein-liebster-blog-award.html
    :)

    OdpovědětVymazat
  8. Milujem túto sériu!!! ♥ Pekná recenzia =)

    OdpovědětVymazat
  9. Suprová knížka, hlavně ty tři první díly, protože ty ostatní mi už přišly poněkud rozvedené na další pokračování. Jen, pokud bych mohla doporučit, tak tady dávej i obsah knih, ať to je přehlednější. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každičký komentář!